(Ne)osvetljeni parkovi i parkići

VIDEO K9: U redakciju Kanala 9 pristiglo je nekoliko žalbi sugrađana vezanih za rasvetu na zelenim površanama u Novom Sadu, koje smo obišli prethodnih dana.

0
26

Gradskoj upravi uputili smo pitanja vezana za javnu rasvetu na ovim površinama.

U prvom odgovoru je navedeno da je Limanski park jedan od centralnih gradskih parkova, sa velikom frekvencijom ljudi kome je posvećena posebna pažnja kada je reč o održavanju i sanacijama urbanog mobilijara, rekvizita na dečijem igralištu i sportskim terenima, pešačkih staza.

Dodaju da kompletan Limanski park pokriven stubovima javne rasvete koji su potpuno funkcionalni, kao i svetiljke sa solarnim panelima te da je za održavanje sistema javnog osvetljenja u ovom parku zaduženo JKP „Stan“, koje deluje po nalogu stručnih službi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Stanje na terenu se redovno prati i svi kvarovi do kojih dođe urgentno se otklanjaju, stoji u saopštenju u kojem se dodaje i da stručne službe ove Uprave smatraju potpuno adekvatnim javno osvetljenje u tom parku, koje je postavljeno u potpunosti prema projektnoj dokumentaciji te u skladu sa tim nije ni razmatrana dodatna izgradnja rasvete.

Sugrađani su nam uputili i nekoliko žalbi sa inicijativom za postavljanje javne rasvete u parkiću sa dečjim igralištem u blokovskoj površini u Ulici Milana Simovića, u blizini škole  “Sonja Marinković”, kako bi mogli mogli da ga koriste i u večernjim časovima.

Očekujemo odgovor od Gradske uprave o tome da li je u planu i kada postavljanje javne rasvete na ovoj lokacija, koji nismo dobili do emitovanja ovog priloga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.