Neobezbeđeni radovi kod Železničkog parka

VIDEO K9: Sugrađani koji često borave u Železničkom parku požaili su se našoj redakciji na naobezbeđene radove koji se izvode na brzoj pruzi uz sam park. Kažu da radnici ostavljau za sobom ostatke materijala i smeće, da kroz park svakodnevno prolazi mehanizacija, pa su zabrinuti za svoju bezbednost, bezbednst pasa koje tu izvode, a i, što je najvažnije, bezbednost dece na igralištu u ovom parku.

0
60

Duž Železničkog parka odvijaju se radovi na postavljanju brze pruge kojom će voz Soko dalje nastavljati svoju putanju sve do Budimpešte.

Trenutno, međutim, u ovom parku ne postoji oznaka, pregradni deo ili barijera koja bi razdvojila gradilište, pa se u podnožju nasipa za prugu nalaze šut, gvožđe i drugi materijal, po improvizanim stazama saobraća i mehanizacija, što sve ugrožava bezbednost posetilaca ovog parka u kojem se, neposredno uz prugu nalazi i dečje igralište.

Neki građani smatraju da trenurno za decu nije bezbedno na ovom dečjem igralištu zbog blizine pruge i radova koji su u toku

Sugrađani koji često posećuju Železnički park kažu da je deo ispod pruge, kada su radovi započeli bio ograđen, ali je ta ograda srušena nakon samo nekoliko dana i njeni ostaci i danas leže na travi.

Radovi su napravili problem i onima koji u Železnički park izvode pse, a oni koji nemaju problema, kažu sugrađani, jesu komunalni milicijaci koji svakodnevno obilaze ovaj park kako bi građanaima koji ne vode pse na povocu pisali kaznu koja, podsetimo, iznosi 25 hiljada dinara.

Takođe, kažu da ni čistoća ove zelene oaze nije na zavidnom nivou.

Železnički park trenutno uređuju i radnici Gradskog zelenila koji, osim što kose travu, sade i novo drveće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.