(Ne)moguće okupljanje opozicije u Srbiji

VIDEO K9: Skoro nevidljivu opozicionu scenu u Srbiji danas obeležava razjedinjenost stranaka i pokreta koji ujedinjeni imaju veliku šansu za pobedu na narednim izborima, rekao je osnivač Nove stranke Zoran Živković u našoj emisiji Otvoreni ekran.

0
9

Nikada nije bilo gore vreme i bolji momenat za dogovor opozicionih stranaka kao sada, pred naredne izbore koji će biti održani za nešto manje od godinu dana, smatra osnivač Nove stranke.

Ukoliko su opozicioni političari svesni svoje odgovornosti prema građanima i društvu morali bi, u trenutno jasnoj, crno-beloj političkoj situaciji, da ostave po strani sujetu kao i programske i ideološke razlike te ujedinjeni uđu u izbornu borbu u kojoj samo takvi mogu ostvariti pobedu, smatra osnivač Nove stranke Zoran Živković.

Živković ističe da nem anameru da se ističe u eventualnim pregovorima o ujedinjenju opozicije, niti da se kasnije kandiduje na izborima za bilo kakvu funkciju.

Predsednik Nove stranke uputio je 12. maja pismo na 22 adrese opozicionih opozicionih stranaka i pokreta u kojem je pozvao na zajedničke dogovore bez prisustva javnosti, od koji je, prema Živkovićevim rečima, oko polovine njih dalo uglavnom pozitivan odgovor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.