Nemci otvorili fabriku u Subotici

U Subotici je danas otvorena fabrika nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“, koja će, kako je najavljeno, zaposliti stotinu radnika.

151

Fabrika za proizvodnju termotehničkih senzora nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ svečano je otvorena u Subotici.

Reč je o investiciji vrednoj milion evra, a novootvorenom postrojenju posao će, kako je tom prilikom rečeno, naći stotinu radnika.

Nemačka, prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, prednjači u ulaganjima na teritoriji Vojvodine koja su do sada dostigla1,4 milijarde evra. Trenutno, prema Mirovićevim rečima, posluje oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, a od toga 22.000 radnika u našoj pokrajini.

Direktor „B+B Sensor Solutions d.o.o“ u Subotici Danijel Špehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu kompaniju, jer su joj, kako je rekao, dolaskom u Srbiju otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

Ova kompanija sa sedištem u Nemačkoj posluje od 1984. godine, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.