Nemački parlamentarci na sednici Skupštine AP Vojvodine

VIDEO K9: Povodom posete ministra za pravdu i evropska pitanja nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Gvida Volfa i delegacije njihove vlade, održana je 19. sednica Skupštine Vojvodine na kojoj je bilo govora i o podršci u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

0
347

Saradnja Autonomne pokrajine Vojvodine i pokrajine Baden-Virtemberg traje već pet godina i ti odnosi su veoma prisni, naveo je predsednik vojvođanskoj parlamenta koji je dodao da je zahvaljujući tome potpisan i dokument o zajedničkim namerama 2014. godine između dve pokrajine, čime je stvoren institucionalni okvir saradnje.

“Nama je prioritet da produbimo našu saradnju i da realizujemo, konkretizujemo one mogućnosti koje su u načelnom dokumentu zajedničko naše opredeljenje. I u tom smislu doživljavam i današnju posetu i mogućnosti koje donose susreti u toku ove godine”, rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Pastor je naveo da će ova godina sigurno biti u znaku Baden-Virtemberga, bar kada je u pitanju Vlada Vojvodine. U tom smislu je ova poseta dobra uvertira, a sledeći koraci su u vezi za odlazak pokrajinskog Parlamentarnog odbora za poljoprivredu u Baden-Virtemberg.

“Treći dan sam u Srbiji i Vojvodini, imao sam brojne razgovore, a danas se obraćam vojvođanskim parlamentarcima. Nama u našoj pokrajini je stalo do razvoja evropskog regiona i dunavskog regiona jer cela Evropa je jedan tok i reke nas spajaju, a Dunav je u usponu, a na tom putu ste i vi”, istakao je Gvido Volf, ministar pokrajine Baden-Virtemberg.

Zajednički cilj je, prema njegovim rečima, produbljivanje prijateljstva i podrška procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

U cilju saradnje regionalnih parlamenata, rekao je Volf, sazvana je prva konferencija parlamentaraca iz podunavskih zemalja, koja se održava u Ulmu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.