Nemačka zabranila još jednu neonacističku grupu poznatu po indoktrinaciji dece

Nemačka vlada zabranila je ekstremno desničarsku, rasističku grupu, poznatu po indoktrinaciji dece, a rano jutros policija je pretresla više desetina domova njenih članova.

0
53

U saopštenju nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova navodi se da je zabranilo grupu Artemajnšaft, antidemokratsko udruženje sa oko 150 članova, uključujući i sve njegove podorganizacije Gafetzafen, Gilden, Frojndeskrajze i Familienverk.

“Zabranjujemo sektaško, duboko rasističko udruženje“, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer.

Dodala je da je to “još jedan težak udarac desničarskom ekstremizmu i onima koji do danas šire nacističke ideologije” i da je organizacija pokušala da indoktrinira njihovu decu i mlade svojom antidemokratskom ideologijom.

“Grupa je svojim članovima dala uputstva kako da izaberu ‘pravog supružnika’ u okviru severne i centralnoevropske ‘ljudske vrste’ kako bi preneli pravilan genetski sastav po rasističkoj ideologiji udruženja. Ljudi drugih porekla su degradirani”, navodi ministarstvo u svom saopštenju.

U ranim jutarnjim časovima nemačka policija je u 12 saveznih država pretresla 26 stanova i 39 članova grupe.

Prošle nedelje, nemačka vlada je zabranila neonacističku grupu Hamerskins Nemačka i izvršila pretres u domovima više desetina članova te grupe.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.