Nema popuštanja mera

VIDEO K9: Popuštanja mera neće biti, odlučeno je jutros na sednici Kriznog štaba, koji smatra da bi korisnicima gerontoloških centara trebalo dozvoliti posete u kontrolisanim uslovima.

0
5

Iako je do sada u našoj zemlji protiv korona virusa vakcinisano više od 415.000 ljudi, epidemiolozi Kriznog štaba smatraju da je situacija i dalje nepovoljna tako da popuštanja mera za sada neće biti, pa ni u slučaju prisustva publike predstojećoj utakmici Lige Evrope između Crvene Zvezde i Milana, 18. febuara u Beogradu.

Krizni štab je mišljenja i da ne treba ukidati obavezu PCR testa za ulazak u Srbiju, ali i da štićenicima gerontoloških centara, koji su prošli kompletnu vakcinaciju bude omogućena poseta u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Konstatovano je i da se sada vide rezultati odgovornog ponašanja u prethodnom periodu.
Krizni štab, kako je rečeno, prati učestalost neželjenih reakcija posle vakcinacije na Covid 19 i do sada je bilo tri takva slučaja, što je 0,7 odsto na 100.000.

Sva tri slučaja neželjenih reakcija na vakcinu zahtevala su hospitalizaciju i radilo se o hematomu, linfadenitisu kao i jednoj alergijskoj reakciji.

Masovna vakcinacija uz veliki odziv građana u našoj zemlji se nastavlja, a jutros je na Aerodrom Nikola Tesla pristigao novi kontingent od 40.000 doza ruske vakcine Sputnjik V, 20.000 doza prve i 20.000 doza druge komponente cepiva.

U Vladi očekuju da tokom februara i marta budu isporučene i ostale količine, od ukupno dva miliona doza ruske vakcine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.