Nema nestašice ogreva

VIDEO K9: Većina sugrađana do sada je obezbedila ogrev pred grejnu sezonu, a oni koji nisu još uvek imaju širok na gradskim stovarištima. Cene ogrevnog drveta i uglja ostale su, kako saznajemo, na prošlogodišnjem nivou.

0
291

Ove godine nije bilo problema prilikom nabavke ogreva, kažu na stovarištima, koja pred grejnu sezonu imaju dobru ponudu drveta i uglja.

Najviše sugrađani, kako saznajemo, kupuju bukovo drvo, a nešto manje hrast i bagrem.

“Cena ogravnog drveta je 6.200 dinara sa prevozom u lokalu, što je negde na nivou prošle zime”, rekao je Branko Bjelić, direktor stovarišta u Petrovaradinu.

Sugrađani se poslednjih godina opredeljuju za kupovinu ogrevnog drveta češće nego uglja kojeg, prema rečima Bjelića, na stovarištu imaju više vrsta.

“Od lignita Kolubara, Kovin, Stanari, Pljevlja, mrki ugalj Banovići, sušeni ugalj Vreoci je deficitaran, ali to se događa svake godine pred početak grejne sezone. uglavnom nabavljamo, možda moraju malo ljudi da sačekaju, da se strpe, pravimo neke spiskove, pa im javimo onda kad nam stigne neki ogrev. Inače, ovo ostalo ide bez problema nabavka”, naveo je Bjelić.

Cena uglja se kreće od 8.300 dinara za najjeftiniji lignit iz Kolubare, pa do 15.000 dinara za mrki ugalj iz runika Banovići u Bosni i Hercegovini. Sugrađani se najčešće odlučuju za ugalj domaće proizvodnje, sirovi iz Kolubare i sušeni iz Vreoca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.