Nekad strelac, danas baka

VIDEO K9: Sportistkinja Snežana Nikolić, sedam godina zaredom bila je najbolji strelac sa invaliditetom u državi. Učestvovala je na brojnim međunarodnim takmičenjima, a na Paraolimpijadi u Pekingu osvojila je 11. mesto. Više nije u streljaštvu, ali je aktivna na drugim poljima.

4

Snežana Nikolić je našim sugrađanima najpoznatija po odličnim rezultatima u streljaštvu kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Iza nje su brojna takmičenja u zemlji i inostranstvu, kao i mnogobrojne medalje i pehari, a iako se već 10 godina ne bavi aktivno streljaštvom često se seti dana kada je iza nišana gledala u metu.

Snežana je učestvovala na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na svetskom i evropskom prvenstvu u streljaštvu učestvovala je po jednom, a nadmetala se i na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Snežana se više ne bavi streljaštvom. Sada dane provodi boreći se za bolji položaj osoba sa invaliditetom pa je tako u Dispanzeru za žene izdejstvovala određivanje posebnih termina za preglede za žene sa invaliditetom i teškoćama u kretanju, kao i nabavku hidrauličnog ginekološkog stola koji značajno olakšava njihove preglede. Pored toga Snežana se zalaže za nabavku niskopodnih autobusa u gradu i izgradnju što većeg broja pristupnih rampi za osobe sa invaliditetom. Kod kuće ona vodi računa o svojoj baštici i svom cveću i čuva unuka kom prepričava uspomene sa brojnih takmičenja na kojim je učestvovala i osvaja medalje.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.