Neizvestan odlazak na Svetsko prvenstvo u šahu

VIDEO K9: Andrej Ljepić, kadetski prvak je države u redovnom i ubrzanom šahu u uzrastu do 8 godina. U avgustu bi trebalo da učestvuje na Svetskom prvenstvu u šahu koje se održati u Brazilu, međutim njegovo učešće je neizvesno zbog nedostatka finansijskih sredstava za odlazak u Brazil.

0
728

Takmičenje će biti održano u Brazilu od 21. do 31. avgusta, međutim Andrej svoje učešće treba da potvrdi do 6. juna, a trenutno sredstva za odlazak još uvek nisu obezbeđena.

“Spremam se za jedno takmičenje u Brazilu, sad pokušavamo da nađemo sredstva. Voleo bih jako da odem u Brazil na takmičenje. To je jako dobro takmičenje, tu igraju svi dobri igrači. Nije naivno uopšte. Mislim da bih bio među 10, ako ne bih bio prvi, ili drugi, treći. Mislim da ću uspeti i želim da idem na to takmičenje, jako”, rekao je Andrej.

Kako Andrejeva majka objašnjava, aplicirali su Pokrajinskom sekretarijatu za sport i trenutno čekaju odgovor, te se nadaju da će Andrejeva želja biti ispunjena. FIDE organizacija snosiće troškove smeštaja za Andreja, međutim Andreju je potrebna pratnja.

“S njim treba da ide trener, treba da ide pratilac. Samo avionska karta do Brazila je 1.200 evra, paje  otprilike ta neka kalkulacija je oko 6-7 hiljada evra za to putovanje. E sad, sredstva sva koja su potrebna u principu idu preko Saveza, znači tu i ako bi dobili nešto od Pokrajine ili kako god, to se uplaćuje na Savez, a Savez dalje usmerava sredstva”, navela je Marijana Ljepić.

Porodica se nada da će nadležni Andreju ipak pružiti podršku, te da će u avgustu uzeti učešće na Svetskom prvenstvu u Brazilu i to u dve kategorije, redovnom i ubrzanom šahu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.