Neizvesna sudbina turističkih agencija

VIDEO K9: Pojedine države su tokom ove letnje sezone širom otvorile svoje granice za naše državljane dok je za ulazak u druge potreban zeleni kovid sertifikat. U turističkim agencijama kažu da je sezona ove godine nešto bolja od prethodne, ali je njihova najveća briga to što i dalje ne znaju šta će biti sutra.

0
20

Epidemiološke prognoze su optimistične, pa je veliki broj naših sugrađana odlučio da letnji odmor iskoristi za putovanje.

U turističkim agencijama u Novom Sadu kažu da je ovogodišnja sezona značajno bolja od prethodne, ali mnogo lošija od svih pre 2020. godine koju ocenjuju sa 3 na skali od 0 do 100.

Više od 60 odsto naših građana letuju u Grčkoj, kaže Marko Cvetinić vlasnik turističke agencije. Atraktivne su i Turska, Egipat i Albanija. Ipak, pandemija korone i dalje traje i svaka država ima različita ograničenja na granicama i drugačije protivepidemiološke mere na snazi unutar svojih teritorija.

Sa druge strane, mere se menjaju prema snazi epidemije pa je stoga, navodi Cvetinić, za turizam najgore što ne znaju kakva će situacija biti sutra.

Agencije se sa enormnim smanjenjem obima poslovanja bore već duže od godinu dana.  Država, kaže Cvetinić, pomaže koliko može, ali, dodaje on, mnogo obećanja još nije ispunila.

Dolazi jesen tokom koje stručnjaci najavljuju novi talas epidemije kovida-19. Za turističke agencije jesen je pre pandemije značila promenu aranžmana, putovanja po Evropi, obilazak metropola i organizaciju đačkih ekskurzija.

Ovu jesen, međutim, dočekuju sa neizvesnošću, a njihova egzistencija ponajviše će zavisiti od pomoći države i kretanja pandemije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.