“Neguj granu na kojoj sediš”, 13. tribina Udruženja “EcoFire”

VIDEO K9: U Novom Sadu je počeo tradicionalni godišnji skup Udruženja za ekologiju i zaštitu od dejstva vatre "EcoFire" pod nazivom "Neguj granu na kojoj sediš".

83

Tradicionalni godišnjii skup Udruženja za ekologiju i zaštitu od dejstva vatre “EcoFire” okupio je u Novom Sadu brojne stručnjake koji će tokom dva dana preneti svoja iskustva iz oblasti zaštite životne sredine, bezbednosti zdravlja građana, zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Ljubica Krnjaić, predsednica “EkoFire” je istakla i temu uloge i ponašanja u vanrednim situacijama građana i medija, kojima je poručila da u takvim situacijama budu pre svega istrajni u dobijanju istinitih informacija u toku samog događaja, ali i kasnije.

Upravljanje otpadom nezaobilazna je tema ovakvih ekoloških skupova, a u našoj zemlji ono je još uvek daleko od zadovoljavajućeg nivoa.

Počasni gosti 13. po redu tribine pod nazivom “Neguj granu na kojoj sediš”, pored lekara iz oblasti epidemiologije i pulmologije koji govore o uticaju pojava i društvenog delovanja na zdravlje ljudi, jeste i učenik osnovne škole Đorđe Malivuković koji fascinira svojim interesovanjem za vatrogastvo i poznavanjem tehničkih karakteristika vatrogasne opreme.

Tokom skupa postavljena je i izložba koju čini 20 pejsažnih fotografija prirode.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.