“Neguj granu na kojoj sediš”, 13. tribina Udruženja “EcoFire”

VIDEO K9: U Novom Sadu je počeo tradicionalni godišnji skup Udruženja za ekologiju i zaštitu od dejstva vatre "EcoFire" pod nazivom "Neguj granu na kojoj sediš".

144

Tradicionalni godišnjii skup Udruženja za ekologiju i zaštitu od dejstva vatre “EcoFire” okupio je u Novom Sadu brojne stručnjake koji će tokom dva dana preneti svoja iskustva iz oblasti zaštite životne sredine, bezbednosti zdravlja građana, zaštite od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Ljubica Krnjaić, predsednica “EkoFire” je istakla i temu uloge i ponašanja u vanrednim situacijama građana i medija, kojima je poručila da u takvim situacijama budu pre svega istrajni u dobijanju istinitih informacija u toku samog događaja, ali i kasnije.

Upravljanje otpadom nezaobilazna je tema ovakvih ekoloških skupova, a u našoj zemlji ono je još uvek daleko od zadovoljavajućeg nivoa.

Počasni gosti 13. po redu tribine pod nazivom “Neguj granu na kojoj sediš”, pored lekara iz oblasti epidemiologije i pulmologije koji govore o uticaju pojava i društvenog delovanja na zdravlje ljudi, jeste i učenik osnovne škole Đorđe Malivuković koji fascinira svojim interesovanjem za vatrogastvo i poznavanjem tehničkih karakteristika vatrogasne opreme.

Tokom skupa postavljena je i izložba koju čini 20 pejsažnih fotografija prirode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.