Nega kože tokom zime

VIDEO K9: Tokom zime koža lica je osetljivija, brzo se suši i puca. Promene temperature, esktremna hladnoća, a zatim topao i suv vazduh u zagrejanim prostorijama ne prijaju koži. Zato treba voditi računa o koži lica i negovati je pravilno preparatima predviđenim za zimske dane.

0
801

Pri izboru preparata za zimsku negu lica pre svega prvo treba utvrditi tip kože, a zatim, prema tome, uzimati odgovarajuće.

Ovo je važno kako bi se sprečio gubitak vode i isušivanje kože koje je najizražajnije tokom zimskih dana.

“Jako je bitno da se zaštiti lice zimi, zato što su to ekstemni uslovi, pogotovo kod nas sada, kada su jako niske temperature, a koža je jako osetljiva na promenu temperature. Tako i leti, kada je jako toplo, a i sada zimi kada je jako hladno. Zbog sužavanja krvnih sudova u koži dobijamo slabu ishranu kože koja je zbog toga osetljivija”, rekao je Stevan Simić, specijalista farmaceutske tehnologije.

Čišćenje lica je najvažniji deo rutine, obavezno ujutru ili uveče, a treba da bude veoma nežno. Preporučljivo je da se koristi mlaka voda za umivanje, masniji sapuni i blaži tonici za čišćenje lica. Takođe, dosta toga zavisi i od unosa vitamina u organizam koje unosimo kroz voće i povrće.

“Obavezno treba koristiti kreme pre izlaska i potrebno ih je koristiti svaki put kada se izlazi napolje. Sada u ovom zimskom periodu, kada je jako hladno, poželjno je i potrebno koristiti masnije kreme. Važno je da su hidratantne, pogotovo kod mlađih osoba, kod srednjovečnih, ali, ipak, važno je da u sebi sadrži masne komponente koje će više štititi kožu od niskih temperatura”, naveo je Simić.

Zimsko sunce u kombinaciji sa refleksijom od snega, takođe isušuje i oštećuje kožu. Tokom zime treba nastaviti sa korišćenjem zaštitnog faktora kao i tokom leta, samo sa najmanjim faktorom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.