Nedoumice u kružnom toku

VIDEO K9: Uprkos tome što kružni tokovi u našem gradu nisu novina, mnogim vozačima nisu najjasnija pravila koja su obavezna u ovoj vrsti saobraćajnice što dovodi do čestih rizičnih situacija i nezgoda.

0
137

Pojava kružnih tokova u saobraćaju u poslednje dve decenije još uvek je na neki način novina za naše vozače, a mnogi od njih, uprkos brojnim kampanjama, još uvek nisu sigurni u svoje znanje o pravilima ponašanja u kružnom toku.

Kada je o tome reč, postoji nekoliko osnovnih pravila, a prvo je da automobili koji se nalaze unutar kružnog toka uvek imaju prednost u odnosu na one koji ulaze u kružni tok, bez obzira na to koliko on ima traka, kaže Marko Topo iz Saveza vozača Vojvodine.

Isto pravilo važi i prilikom ulaska iz spoljašnje u unutrašnju traku kružnog toka, naglasio je Topo. On je podsetio i da su određeni kružni tokovi uslovljeni saobraćajnim znacima koji u tom slučaju određuju pravila vožnje.

Opasna je i sutacija kada vozač pokušava da izađe iz unutrašnjeg kruga pri velikoj frevenciji saobraćaja.

U svakom slučaju, ulazak i vožnja kružnim tokom zahtevaju strpljenje, toleranciju i koncentraciju vozača i pre svega, poznavanje pravila, kako bi iz njega svi bezbedno mogli da izađu i nastave putovanje. (za kraj 00110)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.