Nedostaju kulturni sadržaji na KiM

VIDEO K9: Prijem naših umetnika na Kosovu uvek je izuzetano srdačan jer su naši sunarodnici u ovom delu zemlje željni kulturnih dešavanja, izjavila je profesorka Fakulteta muzičke umetnosti Tatjana Olujić.

0
159

U domaćoj javnosti se već nekoliko godina govori o jačanju kapaciteta ustanova kulture na Kosovu i Metohiji.

Još 2012. godine, tadašnji ministar kulture je najavio da će se iz centralne Srbije na sever pokrajine vratiti pokrajinske institucije kulture “kako bi mogle da rade punim kapacitetom”. Međutim , ove najave se nisu u potpunosti realizovale, pa na teritoriji južne pokrajine ne postoje kulturni sadržaji u onom obimu u kome bi oni morali da postoje.

Profesorka Fakulteta muzičke umetnosti Tatjana Olujić govori o trenutnom stanju na muzičkoj i kulturnoj sceni na Kosovu i Metohiji.

Među ustanovama kulture posebno se svojom ponudom kulturnih dešavanja izdvajaju Dom kulture u Zvečanu i Dom kulture u Gračanici.

Izdavači i pisci iz južne pokrajine su i redovni gosti Beogradskog sajma knjiga , pa je tako na prošlogodišnjem sajmu predstavljeno više od tri stotine naslova izdavača i književnika sa Kosova i Metohije. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.