Nedimović: Sledeće godine veće subvencije za poljoprivrednike

VIDEO K9: Predsednica Skupštine Srbije je za sredu, 20. novembra, sazvala sednicu na čijem je dnevnom redu Predlog budžeta za narednu godinu. Prema rečima ministra poljoprivrede, ovim predlogom srpskom agraru namenjene su 52 milijarde dinara.

133

Predlogom budžeta za 2020. godinu, o kojem će narodni poslanici raspravljati od srede, 20. novembra, za poljorivredu je u narednoj godini planirano izdvajanje od 52 milijarde dinara.

Prema rečima ministra poljoprivede Branislava Nedimovića, obavezan iznos za subvencije neće biti manji od 35,6 milijardi dinara, što je 900 miliona dinara više nego ove godine.

Nedimović je u izjavi za javni servis naveo da iz subvencija neće biti isključen niko ko je na njih već imao pravo, a da će biti uvedene posebne mere podrške za mlade poljoprivrednike, za organsku proizvodnju, vinare za koje se, kako je rekao, ukoliko predlozi budu usvojeni, očekuju dva do tri puta veće subvencije.

Ministar je istakao značaj stočarstva i naveo da je u Srbiji veoma malo genetskog potencijala i da je potrebno više teladi.

Zbog toga će, na inicijativu banatskih stočara, biti uveden, povećan iznos subvencija za krave za proizvodnju teladi sa 25.000 na 40.000 dinara, a u pripremi je i subvencionisani kredit za ovu svrhu.

Govoreći o najavljenom nacionalnom investicionom planu, ministar poljoprivrede je rekao da je poljoprivreda inkorporirana u njega i da će sve biti uloženo u investicije koje bi trebalo da povećaju konkurentnost domaćih poljoprivrednika. (Tanjug, RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.