“Nedelja zdravih zuba” u vrtićima

VIDEO K9: Naši najmlađi sugrađani ovih dana su u vrtićima "Radosnog detinjstva" učili kako da pravilno peru zube i zbog čega je važna oralna higijena.

0
438

Tradicionalno, 30. godinu za redom, u našim predškolskim ustanovama organizovane su akcije u okviru Nedelje zdravih zuba.

Promociju oralnog zdravlja i njegov uticaj na kvalitet života od 25. marta do 31. marta deci drže studenti stomatologije, a jednu od ovih akcija zabeležilii smo u vrtiću “Petar Pan” na Detelinari.

“U našoj ustanovi svakodnevno se vodi redovna kontrola i redovna edukacija o zdravim zubima, a ove nedelju su nam u gostima studenti koji zajedno sa decom peru zubiće, pokazuju kako treba, koliko treba i dobijaju uz to mali poklončić od grada Novog Sada i Stomatološkog fakulteta”, rekla je Jelena Orlović, glavna vaspitačica u vrtiću “Petar Pan”.

Deci na zabavan način, kroz igru, studenti medicine objašnjavali tehnike pranja zuba i objašnjavali zašto je važna higijena usta. Deca su, sa druge strane, imala priliku da kroz svoje crteže, pokažu šta znaju o ovoj temi.

“Došli smo ovde da pokažemo dečici kako se peru zubi i tehnike pranja da im malo učinimo ovaj dan lepšim, da im podelimo neke poklončiće. Najviše smo im pokazivali kako da koriste četkicu, koliko dugo da peru zubiće mlečne i stalne zube da imaju”, navela je Milana Dobrijević, studentkinja stomatologije.

U okviru ove akcije planirana je i predstava za decu predškolskog uzrasta u Pozorištu mladih.

Ovu kampanju, inače, tokom tri decenije organizuju Crveni krst Novog Sada, novosadska Klinika za stomatologiju, Dom zdravlja, Institut za javno zdravlje Vojvodine, Klub studenata stomatologije, Radosno detinjstvo i Medicinska škola 7. april u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.