Nedelja kineske kulture u Novom Sadu

VIDEO K9: U okviru obeležavanja Nedelje kineske kulture u Novom Sadu, u Kulturnoj stanici Eđšeg svečano je otvorena "Nasleđe i kreativnost".

0
16

Uz prisustvo predstavnika Grada i kineske delegacije, u KS Eđšeg otvorena je izložba “Nasleđe i kreativnost”, upriličena povodom manifestacije Nedelja kineske kulture u Novom Sadu.

Izložbu čine umetnički radovi studenata i profesora kineskih i srpskih univerziteta, čiji su organizatori Univerzitet Union u Pekingu i Novosadski univerzitet.

Ovu jedinstvenu izložbu će posetioci moći da pogledaju do sutra jer će biti otvorena puna 24 sata, odnosno i u noći između 21. i 22. maja.

Ovom prilikom je potpisan i Memorandum o razumevanju i osnivanju zajedničkog Centra za umetničko stvaralaštvo između Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta Union u Pekingu i novosadske Mreže kulturnih stanica.

Kinesku delegaciju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga, koji je izrazi zadovoljstvo posetom Novom Sadu koji je nosio titulu Evropske prestonice kulture.

Imajući u vidu da naš grad odnedavno ima svoj filmski festival koji izlazi na međunarodnu scenu, a da je kineska kinematografija globalno, jedna od najvećih i najkvalitetnijih, posebno su velike mogućnosti za saradnju u oblasti filmske industrije, kazao je Đurić i dodao da očekuje saradnju i u oblasti umetničke kaligrafije, tradicionalne veštine koja povezuje dve zemlje.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.