Nedelja autizma od 1. do 9. aprila

VIDEO K9: U Beogradu će od 1. do 9. aprila biti organizovana Nedelja autizma, a povodom obeležavanja Svetskog dana autizma.

0
64

Povodom obeležavanja Svetskog dana autizma, 2. aprila, Klinika za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, po prvi put u našoj prestonici organizovaće Nedelju autizma od 1. do 9. aprila. 

Prvog je, u organizaciji Udruženja roditelja dece obolele od autizma, u pešačkoj zoni Knez Mihailove ulice od Palate Albanija do Kalemegdana, na tri lokacije planirano postavljanje štandova sa kojih će prolaznicima biti deljeni plavi baloni sa sloganom “Da li vidiš moje plavo”, uz učešće predstavnika udruženja i roditelja.

Već 2. aprila biće organizovana senzorno – inkluzivna igraonica u parku Klinike, dok će četvrtog biti vršena kontinuirana medicinska edukacija namenjena pedijatrima Domova zdravlja.

Dan kasnije su na programu otvorena vrata za roditelje “Pitaj me o autizmu” i za sam kraj, 9. aprila, u 17 časova je nastup nacionalnog inkluzivnog Hora ISON Novi Sad, inkluzivnog hora Hrama Svetog Georgija, u prostorijama Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.

Događaj je organizovan prvenstveno na inicijativu roditelja pacijenata i udruženja, a uz podršku Instituta Batut i Ministarstva zdravlja.

VIDEO/YouTube Nepsido Klinika

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.