Nećemo odustati – poruka sa Godišnje skupštine Vojnih beskućnika

VIDEO K9: Vojni beskućnici neće odustati od napora da postignu dijalog koji bi rešio njihove probleme, ocenjeno na Godišnjoj skupštini Gradskog odbora Udruženja vojnih beskućnika u Novom Sadu.

133

U Novom Sadu je pre nekoliko dana održana Godišnja skupština vojnih beskućnika Gradske organizacije Novi Sad, na kojoj su izneseni brojni problemi sa kojima su suočeni njihovi članovi.

“Ovo je fenomen, to prosto nije normalno da vojni veterani, aktivni oficiri, njihove porodice, urade sve što je po Bogu i po zakonu, a onda u svojoj matičnoj državi budu ovako bezočno kažnjeni, samo zato što neko sebi stiče korist. Mi nećemo odustati. Uselilo se njih 11.000, ući će i ove 2,5 hiljade”, rekla je Nada Pavićević iz Udruženje vojnih beskućnika.

Njihovi problemi, smatra predsednik Udruženja vojnih beskućnika Srbije Vlado Đukić, ne mogu biti rešeni bez saradnje sa Ministarstvom odbrane Srbije, koje, kako je rekao, nije otvoreno za saradnju. On je dodao da su, zahvaljujući nesrećnom primeru slučaja Hotela Bristol Udruženje vojnih beskućnika dobilo na značaju u javnosti i sa njihovim problemima su upoznati svi nadležni državni organi.

“I ne može se reći više da ne znaju, da nisu čuli. Razgovarao sam u Skupštini sa gospodinom Miodragom Lintom i upozorio ga na činjenicu da u samo Beogradu postoji 11, a u Republici Srbiji oko 26 vojnih objekata, kolektivnih smeštaja u kojima stanuju vojni beskućnici, on je bio zapanjen tom činjenicom i rekao je ‘pa kako, nema više kolektivnih centara’. Ja sam rekao, da ima, kolektivni centri postoje. To je ono što mi stalno tvrdimo, da Ministarstvo odbrane krije nas”, istakao je Đukić.

Đukić tvrdi da Ministarstvo odbrane prihoduje na vojnim beskućnicima jer im oni, kako je naveo, na neki način čuvaju te propale vojne objekte.

“Umesto da našom saradnjom, a mi smo vrlo skromni, jer mnogo je vremena prošlo i mi bi pristali i na drugu, da kažem blažu varijantu, međutim, nemamo sagovornika”, smatra Đukić.

Udruženje vojnih beskućnika Srbije dalo je na ovom skupu punu podršku Gradskom oboru u Novom Sadu istakavši da do zajedničkih ciljeva mogu stići samo tešnjom saradnjom svih udruženja čije članove koje opterećuju ovi problemi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.