Neće na more, jer tamo nema kompjutera

Mališani najviše vole leto jer je tada raspust, roditelji imaju više vremena, poneko otputuje na letovanje, a u našem gradu organizuju se raznorazne radionice za decu. Pored toga, leti se organizuje i računarski kapm za decu u kojem školarci od osam do 15 godina uče kako da se zaštite na internetu, kako da naprave igrice ili svoj blog.

801

 

„Komp Kamp“ pokrenut je 2008. godine, a kako kaže njegov osnivač Radoslava Konjević, kamp je osnovan na inicjativu jednog dečaka koji nije hteo da ide na more jer tamo nema računar, te je predložio da se napravi komjuterski kamp za decu. „Komp kamp“ održava se leti i traje 12 dana, a deca u njemu uče kako da vreme provedeno za računarom pametno iskoriste. Ovogodišnji kamp održan je u Vrdniku.

U „Komp Kampu“ bude između 25. i 30. dece, a do sada je oko sedam stotina dece prošlo kroz ovaj kamp.

U okviru „Komp Kapma“ deca uče kako da se zaštite na internetu. Prva što im se kaže je da njihovi roditelji moraju znati sve šifre koje deca koriste na mrežama, zatim ne smeju da ostavljaju lične podatke, gde žive, kada idu u školi, kada se vraćaju, kao ni svoj broj telefona. A Radoslava Konjević ističe i da roditelji moraju biti upućeni u pretraživanja svojih mališana na interentu.

„Kopm Kamp“ namenjen je deci od osam do 15 godina, a deca mogu kamp da pohađaju i više puta. Oni koji ga prerastu, ukoliko žele, postaju predavači u kampu i svoje znanje prenose mlađim generacijama. Svake godine u program kampa uvode se dva nova softvera za sve one koji opet dolaze u kamp, te mališani mogu da biraju između novog softvera i naprednih nivoa ostalih softvera.

1 KOMENTAR

  1. Hvala veliko Kanalu 9 što nas je počastvovao da budemo gosti ! 🙂

    Da li ćete postaviti video zapis negde ili da nam prosledite link deci za uspomenu?

    Srdačan pozdrav!

    Rada
    ps. btw. mogli biste neku edukativnu ICT TV emisiju da započnete, deci je to mnogo potrebno! #ideja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.