Neće biti štrajka u školama?

VIDEO K9: Povodom najave Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine da će u 10 osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu biti održan jenočasovni štrajk upozorenja, oglasili su se aktivi direktora gradskih osnovnih i srednjih škola koji su demantovali ovu informaciju.

11

Direktori novosadskih škola Gimnazija “Laza Kostić”, ETŠ “Mihajlo Pupin”, SŠ “Pinki”, TŠ “Mileva Marić Ajnštajn”, Škola za dizajn “Bogdan Šuput”, OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Jovan Dučić” Petrovaradin, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Kamenica i OŠ “Ivo Andrić” Budisava odgovorno tvrde da štrajka upozorenja i protesta u školama neće biti.

“Odluka o štrajku mora biti doneta od strane sindikata škole i o Odluci predsednik sindikata obaveštava direktora škole. Kako u navedenim školama nije doneta Odluka o štrajku, direktori odgovorno tvrde da škole sutra redovno rade”, stoji u saopštenju koje su potpisali Vukašin Lazović, predsednik Aktiva srednjih škola i Jasmina Pastonjicki, predsednica aktiva direktora osnovnih škola grada Novog Sada.

Prethodnoje najavljeno da će zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obustaviti rad u sredu, 3. juna, na sat vremena kako bi podržali kolektiv zaposlenih u OŠ “Ljudovit Štur” u Kisaču koji je u dva navrata proteštovao zbog, kako navode, neregularnih izbora za v.d. direktora ove škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.