Ne zaboraviti i higijenu zuba

VIDEO K9: Služba stomatološke zdravstvene zaštite Doma zdravlja "Novi Sad" postepeno se vraća u normalan proces rada, vodeći računa o svim merama koje su još uvek na snazi zbog epidemije korona virusa. Na važnost oralne higijene, podsetila nas je u protekloj Nacionalnoj nedelji zdravlja usta i zuba doktorka Sanda Končar, načelnica Službe stomatološke zdravstvene zaštite.

15

Održavanje oralnog zdravlja ima veliku važnost u očuvanju ukupnog zdravlja organizma. Pored redovne i pravilne oralne higijene, koja mora svakodnevno da se održava, neophodni su i redovni pregledi kod stomatologa, kao i zdrava ishrana, koja podrazumeva kontrolu unosa ugljenih hidrata, bilo u slatkim ili slanim proizvodima.

Svako oboljenje koje se ne dijagnostikuje na vreme, napominje dr Končar, dovodi do daljih komplikacija, a u ovom slučaju vezano je za gubitak zuba.

Dom zdravlja Novi Sad i Služba stomatološke zdravstevne zaštite u toku godine sprovodi niz javnih akcija koje imjau za cilj da sugrađanima ukažu na važnost zdravih usta i zuba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.