Ne počinje grejna sezona u Novom Sadu, vlast apeluje na građane da imaju razumevanja

Nepoznato je kada će početi grejanje u Novom Sadu, koje je trebalo da počne 15. oktobra. Gradsko veće je naložilo Novosadskoj toplani da grejanje prilagodi spoljašnim temperaturama.

0
29

Grad je uputio saopštenje za medije nakon što je 021.rs poslao pitanja u vezi sa početkom grejne sezone, za koju je gradonačelnik Miloš Vučević ranije najavio da počinje 15. oktobra, po planu. 

Gradsko veće ni u jednoj rečenici nije direktno navelo kada će radijatori Novosađana biti topli. Kako su naveli, nadaju se da će građani imati razumevanja. 

“S obzirom na to da su za ovo doba godine veoma povoljne vremenske prilike i da su temperature visoke, a imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu štednje energenata na koju nas upućuje i Vlada Republike Srbije, neophodno je da racionalno planiramo i trošimo energente, kako bismo postigli nesmetanu isporuku toplotne energije za celu grejnu sezonu 2022/2023. Nadamo se da će građani Novog Sada imati razumevanja, imajući u vidu da je u zajedničkom interesu da racionalno i ekonomično raspolažemo energentima, jer ako iskoristimo ove povoljne vremenske prilike, uštedećemo i novac i energente, ali i obezbediti nesmetanu isporuku za celu grejnu sezonu 2022/2023”, navodi se u saopštenju gradske vlasti. 

Prema važećoj odluci, grejna sezona u Novom Sadu traje od 15. oktobra do 15. aprila. Prema istom dokumentu, grejni dan traje od šest sati ujutru do 22 sata uveče, a vikendom i praznicima od 7 do 23 časa. 

Međutim, izmenama koje su donete na sednici Skupštine grada u julu, Gradskom veću je omogućeno da u slučaju neizvesnog snabdevanja energentima izmeni smernice o radu Novosadske toplane, suprotno važećoj odluci, što je sada, izgleda, slučaj. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.