NBS privremeno zatvorila 90 menjačnica

VIDEO K9: Zbog različitih nepravilnosti u radu, na prostoru Beograda i Novog Sada Narodna banka Srbije je privremeno zatvorila 90 menjačnica.

0
35

Zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti u radu, poput raspona kursa, otkupa i prodaje efektive van radnog vremena, te rada osoba koje nisu imale dozvole za rad u menjačnicama, 90 objekata u Novom Sadu i Beogradu zatvoreno je nprivremeno na 30 dana, kazao je za Javni servis Bojan Terzić, generalni direktor Sektora za zaštitu korisnika finansijskih usluga Narodne banke Srbije.

Terzić je naveo i da je potražnja za stranom valutom drastično smanjena te poručio građanima da ne kupuju evre, jer ne postoji problem sa kursom kao nekada. Narodna banka Srbije u utorak je donela Dopunu Odluke o bližim uslovima i načinu vršenja kontrole menjačkog poslovanja u kojoj je, između ostalog, navedeno da ona u postupku kontrole može doneti rešenje o privremenom oduzimanju ovlašćenja menjaču na svim menjačkim mestima, te da je menjač dužan da ovakvo rešenje odmah istakne na vidno mesto svih menjačnica.

Ukoliko nakon privremene zabrane rada menjačnice bude utvrđena ponovo ista nepravilnost, menjaču će biti trajno oduzeta dozvola za bavljenje menjačkim poslom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.