Navodnjavanje gradskih parkova

VIDEO K9: Uskoro će biti postavljeni savremeni zalivni sistemi u Limanskom i Futoškom parku kao i na Bulevaru Evrope, za koje suMinistarstvo zaštite životne sredine i Grad Novi Sad izdvojili više od 120 miliona dinara.

0
7

Kako zalivanje novosadskih parkova ne bi zavisilo od atmosferskim padavina i ljudstva, grad je zajedno sa Ministarstvom zaštite životne sredine pokrenuo projekat uvođenja savremenih sistema za navodnjavanje.

Futoški je jedan od gradskih parkova koji će dobiti ovaj zalivni sistem, a radove je danas obišla i ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, koja je je ovom prilikom navela da je još pre nekoliko godina primećeno da se stabla suše i da je neophodno, pored ručnog zalivanja, napraviti i savremeni sistem za navodnjavanje.

Sistem za navodnjavanje, pored Futoškog parka, biće instaliran i na Bulevaru Evrope i u Limanskom parku, u kojem su radovi pri kraju.

Za ova tri projekta Ministarstvo zaštite životne sredine je izdvojilo gotovo 90 miliona dinara, a grad oko 33 miliona.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je da nije važna samo izgradnja ovakvih sistema već i njihovo održavanje.

Završetak radova na postavljanju savremenog sistema za navodnjavanje u Futoškom parku najavljen je do kraja ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.