Navijači zbog Haradinaja bakljama na slovenačka preduzeća

Prištinska navijačka grupa "Plisat" (Patke) danas je, zbog hapšenja Ramuša Haradinaja, bacala baklje na slovenačka preduzeća u Prištini, mobilnog operatera IPKO i NLB banke.

486

Kosovska vlada je oštro osudila ove, kako je ocenjeno, vandalske napade usmerene na slovenačka preduzeća na Kosovu, objavili su kosovski mediji.

“Ili oslobodite Haradinaja ili ćemo uništiti sve što imate na Kosovu”, poručile su Patke u video poruci postavljenoj na Fejsbuk na kome se vidi i kako pale pirotehnička sredstva na ulazu u prodavnicu.

Vlada Kosova pozvala je građane na odmerenost i uzdržanost od svakog nasilja, uveravajući ih da se pitanje Haradinaja tretira na najvišem državnom nivou i da se očekuje da će uskoro biti rešeno na pravedan i zakonit način.

Vlada je, kako su preneli mediji, pozvala i organe reda da u skladu sa zakonom razmotri najnovija nasilna dela usmerena na preduzeća i da preduzmu sve neophodne mere da spreče njihovo ponavljanje.

Vođa navijačke grupe fudbalskog tima Priština iz Prištine “Pliset” (Patke) Albert Kastrati, poznat kao Tigar, trenutno se nalazi na saslušanju u policiji zbog napada ove navijačke grupe na NLB i IPKO.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.