Naučno-tehnološki park do školske 2019/2020. godine

VIDEO K9: Izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu biće okončana do početka školske 2019/2020. godine, rečeno je danas tokom obilaska radova na ovom objektu. Rok za izgradnju ovog objekta, koji se nalazi u u sklopu kampusa Univerziteta, bio je polovina ove godine, ali je prolongiran, kako je rečeno, zbog brojnih problema koji su u međuvremenu iskrsli.

0
276

Radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu dobro napreduju i uz koordinaciju sa Vladom Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima, deo ovog objekta biće završen do školske 2019/2020. godine, čije će kapacitete koristiti FTN.

“Drugi deo će, verujem, biti u funkciji odmah nakon toga, nekoliko meseci nakon toga, za strt-ap kompanije i za naučne institute čiji je osnivač Vlada Vojvodine”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Naučno-tehnološki park, kako je istakao, višestruko je značajan, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i start-ap projekata. Projekat za ovaj objekat ukupne površine preko 29.000 kvadratnih metara rađen je pre skoro osam godina, a radovi na njegovoj izgradnji, kako je najavljeno, biće intenzivirani.

“Sam projekat ove zgrade rađen je 2010/2011. godine. U međuvremenu je došlo do promene čak i zakonske regulative i mi smo, što kažu, morali u hodu neke stavri da korigujemo, ispravljamo i to je sasvim logično, mislim da je to kod svake investicije standardno. Osnovno je što smo mi pet godina čekali da se raspiše konkurs i da krenemo sa izgradnjom, a sad zajedno sa izvođačem rešavamo te probleme”, naveo je Srđan Kolaković, prodekan za saradnju i investicije FTN-a.

Izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu zajednički finansiraju republička i Pokrajinska vlada, a kako je istaknuto, očekuje se da će za opremanje objekta sredstva biti izdvojena iz budžeta Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.