Naučni klub Novi Sad u KS Svilara

VIDEO K9: U Kulturnoj stanici Svilara u podne je otvoren Naučni klub Novi Sad, trinaesti po redu ovakve vrste koji je Centar za promociju nauke osmislio i otvorio širom Srbije.

0
69

Naučni klub Novi Sad otvoren je u podne u novosadskoj Kulturnoj stanici Svilara.

Zainteresovani za nauku i nove tehnologije imaju priliku da učestvuju u besplatnim programima za sve generacije.

Reč je o 13. po redu naučnom klubu u mreži koju je Centar za promociju nauke osmislio i otvorio širom Srbije.

Interesovanje za naučni klub u Novom Sadu je veliko već na dan njegovog otvaranja, na koji je priređena izložba “Životni ciklusi Milutina Milankovića”, a povodom rođendana ovog našeg velikog naučnika, 28. maja, koju će zainteresovani moći da pogledaju do 14. juna.

Naučni klub u KS Svilara je, prema rečima člana Gradskog veća za kulturu, primer dobre prakse intersektorske saradnje u praćenju trendova u Evropi i svetu kada je reč o povezivanju nauke i kulture.

Naučni klub počeo je sa radom danas i, u saradnji saradnji sa Ambasadom Izraela, organizovan je naučni kafe pod nazivom „Science at the bar“  tokom kojeg su upriličena prva dva predavanja, o satelitima u oblasti klimatskih promena i o razlozima zbog kojih se Albertu Ajnaštajn smatra jednim od najkreativnijih naučnika u svetu.

Ideja, ne samo naučnog kluba već i Centra za promociju nauke je destimistifikacija kompleksnih naučnih tema i njihovo približavanje građanima. Naučni klub Novi Sad, kako je rečeno, nudi kvalitetan program koji može da objedini veliki broj ljudi koji gravitiraju ka našem gradu i koji će koristiti njegove usluge.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.