NASTAVLJENA BLOKADA PRUGE BEOGRAD – BAR

Radnici pribojske fabrike akumulatora i ovu noć proveli su na pruzi Boegrad Bar, a pridružilo im se i pedesetak radnika pribojske fabrike sedišta. Zbog blokade ove međunarodne pruge, danas stoji sedam teretnih vozova, a putnički vozovi saobraćaju i dalje samo do Užica.

686
Radnici fabrike akumulatora i sedišta traže da im se ispalte plate, overe zdravstvene knjižice i uplatu radnog staža. Zbog radnika je glavni put i glavni železnički put u blokadi, ali prema doajva privremeno je oslobođen alternativnia pravac kako bi se opština snabdela hlebom i namirnicama. Radnici su razočarani jer im se niko nije obratio.
[quote_box_center] Zbog blokade međunarodne pruge Železnice Srbije trpe velike materijalne gubtke, a građani ne mogu da putuju dalje od Užica. Teretni saobraćaj ka Baru je u potpunsoti blokiran i trenutno 7 teretnih vozova stoji u stanici, od kojih su dva fijatova sa automobilima namenjenim izvozu. [/quote_box_center]
Tri teretne železničke kompozicije koje bi trebalo da saobraćaju iz Srbije za Luku Bar i Albaniju stoje sa oko 1.850 tona žitarica, a među kompanijama koje izvoze ovaj proizvod iz naše zemlje ka Crnoj Gori i kojima  blokada barske pruge direktno onemogućava posao su i dve novosadske firme.
Pored “Železnica Srbije”, zbog dvodnevne blokade barske i osmodnevne blokade kragujevačke pruge, velike štete i posledice trpi i veći broj domaćih firmi čije poslovanje direktno zavisi od realizacije izvoznih aranžmana železničkim transportom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.