Nastavljena akcija sadnje drveća

VIDEO K9: Na Novom naselju juče je nastavljena sadnja drveća u okviru akcije "Sadimo sada za budućnost Novog Sada". Ovu kampanju ozelenjavanja grada realizuju Gradska uprava za zaštitu životne sredine, „Gradsko zelenilo“ i Radna grupa „Zelena stolica“, uz podršku društveno-odgovornih kompanija.

0
17

Na Novom naselju juče je zasađena 31 sadnica javora, omorike, crnog bora i hrasta u nastavku akcije ozelenjavanja “Sadimo sada za budućnost Novog Sada” započete početkom ovog meseca.

Drveće je zasađeno u stambenom bloku okruženom ulicama Stevana Hristića, Partizanskih baza i Svetozara Ćorovića. Ova akcija će trajati do 2027. godine do kada je planirano da bude zasađeno 6.000 sadnica na javnim zelenim površinama, koje će, prema rečima zamenica načelnika Gradske uprave za zaštitu životne sredine Andrijane Čapko, unaprediti zeleni fond Grada, ekološku održivost i kvalitet života građana.  

Predstavnik „Zelene stolice“ i direktor Udruženja „Zeleni Sad“ Miloš Stojanović je istakao da im je plan da u narednom periodu ozelene što više dvorišta vrtića i škola. On je pozvao sve vrtiće i škole koje žele da ozelene svoja dvorišta, da se jave putem mejla ili telefonom, a sve podatke mogu pronaći na sajtovima www.zelenisad.com i www.zelenastolica.com.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.