Nastavljen niz iznenadnih smrti ruskih diplomata

Ambasador Rusije u Sudanu Mirgajas Širinski pronađen je mrtav u svojoj rezidenciji u Kartumu i to je šesti visokopozicionirani diplomata te zemlje koji je iznenada umro, piše britanski Independent. 

0
362

Širinski, koji je imao 62 godine, pronađen je mrtav u bazenu u rezidenciji, a sudansko Ministastvo spoljnih poslova nije objavilo uzrok smrti tog ruskog diplomate, koja je nastavila nesrećni niz.

Prvo, na dan izbora u SAD, ruski diplomatar Sergej Krivov, star 63 godine, pronađen je u nesvesti, povređene glave na podu konzulata Ruske Federacije u Njujorku, a zvaničnici te zemlje kasnije su izjavili da je umro od srčanog udara.

Zatim, ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova (62), sa leđa je upucao čovek sa osam metaka, vičući “Alahu akbar”, što se desilo u decembru, dok je, u januaru, u Atini, konzul Rusije u Grčkoj Andrej Malanin pronađen mrtav na podu kupatila u svom stanu, a grčka policija saopštila je da se čini da je umro prirodnom smrću.

Posle nekoliko nedelja, ambasador Rusije u Indiji Aleksander Kadakin (68) umro je nakon kratke bolesti, a kasnije je objavljeno da je umro od zastoja srca, dok se, u februaru, ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin, srušio u svojoj kancelariji i umro, od srčanog udara, kako su pokazali testovi, ali su zvaničnici tada rekli da su potrebna dodatna testiranja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.