Nastavak saradnje APV i OEBS-a

VIDEO K9: U poseti Novom Sadu danas je boravio šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu. On se u Gradskoj kući sastao s gradonačelnikom Milanom Đurićem koji je zahvalio ambasadoru na dosadašnjoj odličnoj saradnji, kao i na doprinosu koji Misija OEBS-a u Srbiji pruža Gradu kroz važne projekte. Bratu je s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem razgovarao o nastavku saradnje.

0
45

Nastavak saradnje pokrajinskih institucija i Misije OEBS-a u Srbiji bile su teme razgovora predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ambasadora Janom Bratuom, šefa te institucije koji je danas boravio u Novom Sadu.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da Pokrajinska vlada i OEBS imaju dobru višegodišnju saradnju u brojnim projektima.

Prema rečima predsednika Mirovića, Pokrajinska vlada uradila je mnogo na unapređenju prava i položaja nacionalnih manjina kada je reč o finansijskoj podršci i projektima i konkretnim primerima pomaže očuvanje jezika, pisma, tradicije i kulturnog nasleđa svih nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini.

Ambasador Bratu izjavio je da je Pokrajinska vlada učinila mnogo ne samo za Vojvodinu već i za celu Srbiju, da može biti primer odgovornosti kada je reč o aktivnostima na ostvarivanju manjinskih prava, da kontinuirano radi na tom polju i u drugim oblastima, a cilj Misije OEBS-a je da se nastavi realizacija zajedničkih projekata.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči i o rezultatima poslednjeg popisa u Vojvodini, kao i o razvojnim prioritetima Pokrajinske vlade za naredne godine, dodaje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.