Nastavak radova u Kraljevića Marka, deo ulice zatvoren za saobraćaj

VIDEO K9: Danas su u Novom Sadu nastavljeni radovi u Ulici Kraljevića Marka zbog kojih je deo ove ulice zatvoren za saobraćaj.

0
66

Počela je druga faza radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Kraljevića Marka, koja obuhvata deonicu od Ulice Berislava Berića do Maksi diskonta u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „Kraljev park“, saopšteno je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad.

Ovaj deo ulice će u potpunosti biti zatvoren za saobraćaj, prema planiranoj dinamici radovi, do sredine marta, nakon čega početi rekonstrukcija poslednje deonice, od „Kraljevog parka“ do Bulevara kralja Petra I. Krajem decembra prošle godine kompletno su završeni svi predviđeni radovi u prvom delu ulice, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića.

U okviru ovog investicionog projekta, Ulica Kraljevića Marka dobija obnovljenu kolovoznu konstrukciju, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze i 102 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja. Postojeća kanalizaciona mreža biće rekonstruisana, a izgradnjom 50 novih slivnika biće omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.

Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova, visine 8 metara, sa LED svetiljkama.

Biće, kako je saopšteno, očuvana postojeća stabla koja se nalaze u uličnom koridoru, dok je nekoliko mladih sadnica presađeno na lokacije u neposrednoj blizini.

Ukupna vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana, odnosno tokom maja meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.