Nastavak konstitutivne sednice Skupštine

VIDEO K9: Danas je nastavljena konstitutivna sednica Narodne skupštine na kojoj poslanici, prema dnevnom redu, raspravljaju o izboru predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara parlamenta.

0
13

U novom sazivu Skupštine Srbije formirano je 15 poslaničkih grupa.

Najveća je poslanička grupa SNS, “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, a nju će voditi Milenko Jovanov, dok će njegova zamenica biti Marina Raguš.

Poslanici danas raspravljaju  o izboru predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara parlamenta, a jedini kandidat za novog predsednika Skupštine je Vladimir Orlić iz SNS-a.

Ivica Dačić, predsednik SPS-a je rekao da je SPS deo parlamentarne većine ali da sa SNS-om još nije bilo konkretnih razgovora o personalnim rešenjima ili resorima u kojima bi SPS učestvovala u vlasti.

Iako nije bilo reči o personalnim pitanjima i resorima, Dačić je naglasio da je na konsultacijama oko formiranja vlade postignuta saglasnost da te dve strane dele iste političke ciljeve.

Podsećamo, konstitutivna sednica novog saziva parlamenta počela je u ponedeljak, potvrdom mandata novim poslanicima sa 12 izbornih lista koje su dobile poverenje građana na parlamentarnim izborima 3. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.