Nastava u školama od 1. septembra

VIDEO K9: Krizni štab za borbu protiv korona virusa u Srbiji odlučio je da nastava u školama u Srbiji od septembra počne regularno, sa časovima od 45 minuta.

0
23

Nastava u školama u Srbiji počinje 1. septembra i časovi će trajati 45 minuta, napravljena su tri modela koji će zavisiti od ukrštanja podataka, zasnovanih na broju zaraženih, procentu pozitivnih testova i mera prevencije u samim školama, izjavio je nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba ministar prosvete.

Ministar prosvete, Branako Ružuć, je pojasnio tri modela funkcionisanja škola.

Prvi će pripadati potpuno sigurnom okruženju pri čemu deca sede zajedno u klupama, nose masku dok razgovaraju ili odgovaraju, vakcinisani nastavnici ne nose masku sve dok ne priđu učeniku na razdaljinu od 1,5 metra rastojanja.

Drugi model je kombinovani, sličan prošlogodišnjem za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce što bi značilo da bi jedan dan radili onlajn, a drugi dan imali neposrednu nastavu.

Treći predstavlja one najugroženije jedinice loklane samouprave i za te škole je pripremljena onlajn nastava za srednjoškolce, a za osnovce kombinovana.

Sa druge strane, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, Jasna Janković, izrazila je bojazan kako će sve ovo biti izvedeno u praksi.

Kada je reč o predškolskim ustanovama, odlučeno je da deca i dalje ne nose maske, kao ni vakcinisani vaspitači.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.