NASILJE U ZDRAVSTVU

Broj žrtava nasilja u zdravstvenim institucijama u našoj zemlji i dalje je zabrinjavajuć, potvrđeno je danas na simpozijumu "Bezbednost i zdravlje na radu u zdravstvu". Svaki treći zdravstveni radnik u našoj zemlji doživeo je barem jedan oblik nasilja na radnom mestu.

974
Od 3.800 ispitanika, više od 70 odsto zdravstvenih radnika u Srbiji bilo je izloženo nekom obliku nasilja na poslu, pokazali su rezultati ankete koja je danas  predstavljena na simpozijumu u okviru obeležavanja Evropske nedelje bezbednosti na radu.
Nasilju su najviše izloženi zdravstveni radnici u psihijatrijskim ustanovama i ustanovama urgentne medicine, objasnio je član Programskog odbora.
Srbija je uskladila protokole sa direktivama Evropske unije i Evropske komisije za bezbednost i zdravlje na radu, kažu u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike.
[quote_box_center] Ovi podaci o visokom stepenu agresivnosti, jesu zabrinjavajući, ali to je posledica teškog stanja kroz koje prolazi stanovništvo Srbije u poslednjih 20 godina – ratovi,   

sankcije, bombardovanje, kao i dolazak izbeglica, tvrde iz Ministarstva zdravlja. [/quote_box_center]
Prema podacima Inspektorata za rad, u Srbiji godišnje na poslu strada oko 40 ljudi, a više od 1.000 osoba dožive teška profesionalna oboljenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.