Nasilje je uvek izolacija

VIDEO K9: Izolacija koja je preporučena u doba pandemije korona virusa dovela je do porasta porodičnog nasilja u kojem su žrtve najčešće žene i deca. Sistemsko rešenje ovog problema bila je glavna tema nedavno onlajn održanog okruglog stola u organizaciji Inicijative za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman, IRIDA.

0
30

Povećan broj slučajeva porodičnog, rodno zasnovanog nasilja u doba pandemije alarmirao je javnost, ali i organizacije civilnog društva.

Ovo je bila tema i okruglog stola pod nazivom “Paralelna pandemija, zaštita žena od rodno zasnovanog nasilja za vreme pandemije korona virusa” održanog na Dan ljudskih prava u okviru kampanje “16 dana aktivizma”.

Pitanje nasilja je problem čitavog društva na koje mora reagovati svaki pojedinac i koje, istakla je Grujić, mora biti sistemski rešeno.

Inicijativa za ravnopravnost, inovativnost i društveni angažman, IRIDA, osnovana je pre malo više od dve godine i do sada je realizovala veliki broj projekata i aktivnosti.

Trenutno broji 15 članova, volontera i okuplja pre svega mlade ljude u cilju podsticanja aktivizma na polju rodne ravnopravnosti.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.