Naši studenti na takmičenju u Solunu

VIDEO K9: U Solunu održano je 10. Međunarodno kulinarsko takmičenje južne Evrope, u organizaciji Kulinarske Asocijacije severne Grčke. Na takmičenju su učestvovali i naši studenti sa Prirodno matematičkog fakulteta, sa smera hotelijarstvo.

0
349

U Solunu se početkom marta nadmetalo preko 400 takmičara iz desetak zemalja, a sudile su najbolje svetske sudije.

“Radi se o evropskom takmičenju, gde je učestvovalo negde oko 12, 13 zemalja, što iz Evrope, što iz Azije. Takmičenje je za nas prošlo izvanredno, osvojili smo neke nagrade, stekli nova iskustva, nova poznanstva, što će i meni puno značiti u daljoj karijeri”, rekao je Goran Radivojević, nastavnik iz oblasti gastronomije.

Pozitivne kritike koje su dobili naši studenti od elitnih svetskih sudija, koji su ugledni i priznati šefovi kuhinja u svojim zemljama, predstavljaju veliko priznanje kvaliteta naših studenata, profesora, nastavnika i asistenata.

“Na takmičenju sam učestvovala u kategoriji dezert i sa kolegom Goranom Gašparovskim u kategoriji Two to tango, to je ekipna kategorija, pripremali smo jedno glavno jelo i jedno predjelo. Tu smo predstavljali srpsku kuhinju i neke lokalne proizvode. Osvojili smo bronzanu za tu disciplinu, dok sam za dezert osvojila samo diplomu”, navela je Jelena Jevtić, studentkinja gastronomije.

Pripreme za ovo takmičenje trajale su 15 dana. U početku je bilo teško, ali kako je vreme odmicalo, bilo je sve bolje i bolje navodi profesor.

Na takmičenju su naši studenti uspostavili kontakte sa više stranih univerziteta, te se nadaju da će to doprineti kvalitetnom radu i da će ovo iskustvo na što bolji način preneti ostalim studentima, kaže Radivojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.