Naša planeta – naše zdravlje

VIDEO K9: Svetski dan zdravlja je prilika da se osvrnemo na ono što sami možemo učiniti za unapređenje svog zdravlja, ali zdravije okoline u kojoj živimo, poručuju iz Doma zdravlja Novi Sad koji su povodom 7. aprila realizovali prigodnu akciju.

0
29

Svetski dan zdravlja, 7. april, ove godine se obeležava pod sloganom “Naša planeta – naše zdravlje”, čime je SZO ove godine želela da skrene pažnju na čvršće povezivanje sa lokalnom zajednicom i okolinom.  

Preventivni centar novosadskog Doma zdravlja ovim povodom je organizovao akciju provere zdravstvenih parametara zaposlenih i studenata na fakultetu “Dr Lazar Vrkatić”, sa željom da im ukažu na faktore rizika koje mogu da otklone i unaprede svoje zdravlje.

Na unapređenju ličnog zdravlja, ne treba zaboraviti kretanje i fizičke aktivnosti, rekla je Vesna Imbronjev, koordinatorka Preventivnog centra DZNS.

Svetska zdravstvena organizacija ove godine poručuje da se više govori o ekološkoj svesti, zaštiiti prirode i okoline, pravilnom skladištenju otpada, svemu onom čemu i pojedinac može doprineti u stvaranju zdravog okruženja, kako bi doprineneo svom i zdravlju svojih najbližih.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.