“Naša oaza” kod Šodroša

  VIDEO K9: Ekološko udruženje „Zeleni sad“ realizovalo je projekat „Naša oaza“ u okviru konkursa za uređenje malih javnih površina „Nova mesta-Mikrogranting“. Prostor koji je dobilo novi izgled nalazi se preko puta Šodroša.

  5

  Glavna ideja konkursa za uređenje malih javnih površina u gradu “Nova mesta – Mikrogranting” jeste uključivanja lokalne zajednice u uređenje malih urbanih javnih prostora i zajednički rad. Ekološko udurženje „Zeleni sad“, poznato po uređenju „Vertikalne bašte“ na Detelinari, ovaj put je uredilo prostor preko puta Šodroša.

  U okviru konkursa Mikrograntinga, za ovu investiciju je izdvojeno 437.000 dinara.

  Kako bi uredili ovu malu javnu površinu Udruženje „Zeleni sad“ je 30. juna sprovelo akciju u kojoj su učestvovali i lokalni stanovnici, a mobu su sproveli, kako je napomenula Pavkov, uz poštovanje svih propisanih mera za sprečavanje širenja korona virusa.

  „Zeleni sad“ u narednom periodu planira da realizuje akcije koje će biti posvećene edukaciji omladine i građana o ekologiji, zaštiti i poboljšanju životne sredine, kao i akcije čišćenja prirodnih oaza na teritoriji grada, poput Šodroša.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.