Narodna kuhinja počinje ranije sa radom

VIDEO K9: Zbog velikih vrućina i Narodna kuhinja pri Crvenom krstu u Novom Sadu promenila je raspored rada, kako bi svojim korisnicima olakšali dolazak da ne moraju po najvećoj vrućini da dolaze po hranu koja im se servira.

0
480

“Radno vreme narodne kuhinje Novog Sada u letnjem periodu pomereno je sa sa 12 na 10h prepodne, znači počinje od 10h prepodne da radi”, rekao je Dragan Šarac, stručni saradnik Crvenog krsta Novi Sad.

Ovom odlukom su zadovoljni i korisnici Narodne kuhinje, ali su već i navikli, s obzirom na to da se radno vreme svake godine pomera u skladu sa vremenskim prilikama.

“U narodnoj kuhinji Crvenog krsta Novog Sada ima 600 korisnika. Podela obroka se vrši na dva punkta – jedan je u Futoškoj 14, gde imamo 336 korisnika, a drugi u Klubu penzionera Olga Petrov gde imamo 264 korisnika”, kazao je Šarac.

Korisnici ove vrste pomoći su socijalno najugroženiji stanovnici našeg grada i to korisnici novčane socijalne pomoći, višečlane porodice, starija lica, bolesni – nesposobni za rad, lica sa invaliditetom, penzioneri sa najnižim primanjima.

Narodna kuhinja u Novom Sadu postoji od 1993. godine, a sredstva za troškove funkcionisanja Narodne kuhinje u poslednjih 15 godina obezbeđena su u budžetu grada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.