Napušteni pas kod Niša ujeo devojčicu i dečaka u školskom dvorištu, napao i pedagoškinju

Dvoje dece je povređeno nakon što ih je ujeo napušteni pas u školskom dvorištu u Nišu.

0
19

Učenik petog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” u Gabrovcu kraj Niša zadobio je povredu prsta, a učenica trećeg razreda te škole povrede obe ruke, kada ih je danas u školskom dvorištu napao i ujeo napušteni pas rase “kane korso”.

Direktorka te škole Glorija Radojčić navodi da je ekipa hitne pomoći zbirnula oba deteta.

“Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je Hitne pomoći prevezla do Dečije klinike Kliničkog centra u Nišu, na dodatne preglede i dijagnostiku”, rekla je Radojčić.

Učenik je povređen, dodala je Radojčić za vreme malog odmora, a devojčica za vreme velikog odmora. Ona je dodala da je pas danas napao i pedagoškinju škole, ali da je nije povredio.

“Reč je o psu koga je vlasnik ostavio pre petnaestak dana u Gabrovcu. Agresivan je, napada i odrasle i decu. Mi smo za proteklih 15 dana više puta zvali Zoohigijenu komunalnog preduzeća ‘Mediana’ kako bi ga uhvatili. Probali su i danas da ga uhvate, ali ga nisu pronašli”, rekla je Radojčić.

Prema njenim rečima, čim su radnici Zoo službe otišli iz Gabrovca, pas se ponovo pojavio.

“Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Pozvali smo policiju, obavestili Školsku upravu. Školski tim za bezbednost je održao sastanak i napisao izveštaj o napadu na učenike”, izjavila je Radojčić.

Ona je kazala da u neposrednoj blizini škole, u samom centru naselja, postoji više pasa lutalica i da se stalno pojavljuju novi napušteni psi.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.