Napreduju radovi u Ulici Bate Brkića

VIDEO K9: Rekonstrukcija tri ulice u naselju Satelit počela je prošle godine, a radovi će biti završeni do kraja jula, kako je i predviđeno u planiranom roku, rekao je gradonačelnik tokom obilaska gradilišta.

173

Vrednost ovih radova je 370 miliona dinara, a ukupna investicija u tom delu grada, koja uključuje i građevinske i putarske radove iznosi 870 miliona dinara.

“Zadovoljan sam pre svega što je ovo jedna od investicija koja je dugo najavljivana. Možemo da se uverimo da je blizu završetak, a ovi radovi koje danas vidimo, se izvode u vrednosti od 370 miliona dinara, ali celokupna investicija su iznosili 870 miliona dinara”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Završetak radova i otvaranje saobraćaja na Bulevaru Bate Brkića, prema rečima Vučevića, možemo očekivati za oko mesec i po dana.

Ovo nije i jedina aktuelna investicija u gradu naveo je gradonačelnik koji je podsetio i na aktuelno proširenje Bulevara Jovana Dučića.

“Jovana Dučića spajamo sa Dragoslava Srejovića i Veterniku, pravimo novi pravac prema Veterniku i time rasterećujemo i regionalni put Bačka Palanka – Novi Sad i omogućujemo da gradski prevoz ka Veterniku bude iz još jednog pravca”, naveo je gradonačelnik.

Osim toga, u toku je i rekonstrukcija Osnovne škole ,,Prva vojvođanska brigada”, kao i izgradnja novog parka između Novog naselja i Nove detelinare čija je vrednost 140 miliona dinara, a u narednom periodu, kako je naveo, planirani su različiti projekti koji će unaprediti infrastrukturu i kulturni život stanovnika Novog naselja.

“Spremamo i Kulturni centar Novog naselja, jer ne želimo da Novo naselje bude samo spavaonica, već da bude jedan deo grada koji ima sve sadržaje za jedan normalan i pristojan život”, istakao ej Vučević.

Gradska vlast, dodao je Vučević, sa druge strane nije zadovoljna, napuštenim projektom izgradnje bazena u ovim delu grada i poštovaće želju građana da na tom mestu imaju kompleks bazena, te namerava da u razgovorima sa investitorom bude postignut dogovor tako da na većem delu te površine ipak bude izgrađen sportski objekat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.