Napreduju radovi u naselju Sadovi

VIDEO K9: U naselju Sadovi u Petrovaradinu u toku je izgradnja kanalizacije, a radovi teku planiranom dinamikom.

0
38

Izgradnjom kanalizacione mreže u naselju Sadovi, u Petrovaradinu, biće obezbeđeno kontrolisano i efikasno odvođenje fekalnih voda, što će naročito uticati na zaštitu životne sredine i ovaj deo grada učiniti funkcionalnijim za život, navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada koja realizuje ove radove.

Za ovo naselje isprojektovana je kanalizaciona mreža u dužini od 8,3 km, čime je obuhvaćeno 266 kućnih priključaka u osam ulica.

Za  izradu projektne dokumentacije u gradskom budžetu opredeljeno je 2,9 miliona dinara.

Trenutno je u toku prva faza radova, koja obuhvata izgradnju 4,5 km kanalizacione mreže i dve crpne stanice, što će omogućiti priključenje za 130 domaćinstava u Sadovima.

U ovoj fazi, čija je vrednost 194 miliona dinara, kanalizaciju će dobiti ulice Tešana Podrugovića, Milene Pavlović Barili, Nova 3, Nova 7, Nova 9, Milivoja Nikolajevića i delovi novoizgrađenih ulica.

Radovi napreduju planiranom dinamikom, a do sada je izgrađeno oko 2 km planirane kanalizacione mreže, uporedo sa radovima na dovođenju saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.