Napreduju radovi u Krajiškoj ulici

VIDEO K9: Do kraja godine sugrađani iz Krajiške ulice u Petrovaradinu imaće ulicu kakvu iščekuju decenijama, uređenu, sa trotoarima i osvetljenjem i bezbednu za vozače i za pešake.

0
102

Prošle sedmice je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije počela radove na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Krajiškoj ulici u Petrovaradinu, na deonici od Ulice Tome Maretića do Bukovačkog puta.

Krajiška ulica prelazi preko železničke pruge koja nije u funkciji i koja će biti uklonjena u zoni novoprojektovane saobraćajnice.  

Projektom je predviđena izgradnja novog kolovoza u Krajiškoj, sa proširenjem na 5m u dužini od 670m, što će omogućiti dvosmerni saobraćaj u celoj dužini ulice.

Biće izgrađene i dvosmerne pešačke staze, a kako bi kretanje pešaka bilo što bezbednije, na mestima pešačkih prelaza biće postavljene platforme za umirenje saobraćaja.

Novoizgrađene saobraćajne površine biće adekvatno osvetljene postavljanjem novog javnog osvetljenja.

U Krajiškoj ulici će, pored radova na saobraćajnici, biti rekonstruisana i zastarela vodovodna mreža u dužini od 585m.

Izgradnjom atmosferske kanalizacije, u dužini od 736m, površinske vode biće odvođene do Rokovog potoka, čime će biti onemogućeno njihovo zadržavanje na kolovozu i pešačkim stazama.

Ukupna vrednost investicije je 158,2 miliona dinara, a rok za završetak 300 kalendarskih dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.