Napreduju radovi u Kaću

VIDEO K9: Radovi na rekonstrukciji glavnog puta u Kaću napreduju prema planu i biće gotovi do kraja ovog meseca, rečeno je tokom obilaska gradilišta.

0
170

U rehabilitaciju kolovoza puta koji prolazi kroz Kać, u dužini od 4700 metara, investiralo je JP Putevi Srbije, a Grad Novi Sad finansirao je radove na zaštiti tog kolovoza od atmosferskih voda, na profilisanju i kopanju putnih kanala celom dužinom, rečeno je tokom obilasaka radova u ovom naselju.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, uloženo je oko 133 miliona dinara za oko 4,7 kilometara kolovoza, a „Putevi Srbije“ istovremeno rade i rekonstrukciju glavnog puta kroz Futog u vrednosti od oko 120 miliona dinara.

Takođe, počeli su radovi i na pripremi za sređivanje Preradovićeve ulice u Petrovaradinu, od Tekija ka velikoj raskrsnici u toj ulici, a sa ovim preduzećem grad planira i dogovo o rekonstrukciji glavne ulice u Petrovaradinu, do Beogradske kapije.

Izvršni direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević je istakao da je ovo samo jedan u nizu od 157 projekata koje realizuju u ovom trenutku u ovom trenutku na teritoriji zemlje, predračunske vrednosti oko 16 milijardi dinara. Uređenje prolaza kroz Kać je započeto 16. juna i biće, kako je rekao, završeno u predviđenom roku, do kraja avgusta.

Ovom prilikom gadonačelnik je najavio da tokom ove godine godine kreće rekonstrukcija i proširenje obdaništa u Kaću za koju će biti izdvojeno 60 miliona dinara. Nakon toga slede ulaganje u Klub penzionera, rekonstrukciju MZ “Kać”, rešavanje problema sa atmosferskom kanalizacijom i fiskulturnom školskom salom koja je u lošem stanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.