Napreduju radovi na izgradnji 5. mosta

VIDEO K9: U Novom Sadu u toku je izgradnja još dva mosta preko Dunava i njihovom izgradnjom biće na bolje izmenjen sveukupni ambijent i slika grada. Ovo je istaknuto danas tokom obilaska gradilišta mosta koji se gradi u okviru Fruškogorskog koridora.

0
56

Radove na pomoćnom mostu preko Dunava koji se gradi u okviru Fruškogorskog koridora danas su obišli gradski, pokrajinski i republički zvaničnici s predstavnicima kompanije “CRBC”.

Tom priliko obišli su gradilište budućeg mosta između Petrovaradina i Kaća, nizvodno od nekadašnje „Pobede”, gde je podignut pomoćni most pomoću kojeg će biti izlivani stubovi glavnog mosta. Taj most će spojiti dunavske obale između nekadašnje „Pobede” na sremskoj strani i Termoelektrane-toplane „Novi Sad” u Bačkoj, ujedno služeći kao deo obilaznice oko Petrovaradina i istočnog teretnog tranzitnog pravca.

Ovaj most, kako je rešeno, biće najbrža veza između auto-puteva E70 i E75, zapadnog dela države prema severu i istoku, a najveće benefite u gradu trebao bi da donese Petrovaradinu i Salajci, kroz koje više neće prolaziti teretna vozila već će koristiti tranzitne saobraćajnice. Pre obilaska održan je radni sastanak u zgradi Pokrajinske vlade na kojem su analizirani tehnički detalji i dinamika budućih radova vezanih za projekat Fruškogorskog koridora.

Sam Fruškogorski koridor, koji će biti dužine 48 kilometara, prema rečima ministra građevinarstva Tomislava Momirovića, saobraćaja i infrastrukture, mnogo značiti za Novi Sad i Rumu, a najviše za Frušku goru.

Na teritoriji grada, ova saobraćajnica će služiti kao tranzit za teretna vozila, koja će onda Dunav prelaziti na budućem mostu na Tekijama, a odatle će kroz tunel izbijati na Alibegovac, potom na Mišeluk i dalje ka Vencu i Irigu. Most na Tekijama biće spojen i sa obilaznicom oko Petrovaradina, koja bi trebalo da ide pored „Pobede”, i koja vodi na novi drumsko-železnički most. Peti most na Dunavu u Novom Sadu, prema najavi kineskih partnera, trebao da bude u upotrebi krajem 2024. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.