Napreduju radovi na infrastrukturi Sajlova

VIDEO K9: U novosadskom naselju Sajlovo u toku je uređenje saobraćajnih površina i izgradnja sekundarne vodovodne mreže. Radove su danas obišli predstavnici Gradskog veća za komunalne poslove i Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

45

U naselju Sajlovo je projektnom dokumentacijom obuhvaćeno uređenje 13,4 km saobraćajnica, odnosno 38 ulica, koja će tokom realizacije biti izvedena u dve faze.

U prvoj fazi je na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže opredeljeno 65 miliona dinara za rekonstrukciju 7 km vodovodne mreže, a nakon toga slede radovi na uređenju saobraćajnih površina i asfaltiranje 13 ulica. Izvođač radova je „Put-invest“ DOO Novi Sad, a ugovorena vrednost je blizu 132 miliona dinara.

Planirani rok za završetak radova je 240 kalendarskih dana, odnosno, septembar ove godine.

U drugoj fazi planirano je asfaltiranje još 25 ulica ukupne dužine oko 9 km, čime će, kako je rečeno, sve ulice u Sajlovu imati asfalt i biće rešen problem odvođenja atmosferskih voda. Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2020. godinu za drugu fazu radova predviđeno je 300 miliona dinara.

U prvoj fazi radova koji su u toku, planirano je asfaltiranje 13 ulica ili 4,2 km saobraćajnica u postojećoj regulaciji. Reč je o ulicama Save Josića, Nikole Simića, Dragana Bandića, Milana Janića, Siniše Lauševa, Sajlovo 10, Sajlovo 11, Sajlovo 12, Sajlovo 20, Sajlovo 22, Sajlovo 23, Sajlovo 34, Sajlovo 38.

Osim kolovoza, predviđeno je i uređenje bankina, kao i rešavanje odvođenja atmosferskih voda sa saobraćajnih površina. Biće postavljena potrebna vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija, kao i usporivači brzine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.