Napreduje rekonstrukcija KCV

VIDEO K9: Predstavnici republičke i Pokrajinske vlade obišli su danas radove na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

10

Rekonstrukcija zgrade Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine ukupne površine 5.348 kvadratna metra biće, kako je najavljeno, završeni do kraja godine.

Vrednost radova je 547,5 miliona dinara koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Predsednica Vlade Srbije je ovom prilikom izjavila da je projekat “Jedna milijarda evra za zdravstvo” pomogao da se zemlja suoči sa kovidom 19.

U Klinici za interne bolesti su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma.

Prof. dr Edita Stokić, direktorka KCV, podsetila je da je u KCV-u u toku rekonstrukcija sedam klinika, kao i lamele B i C na Ginekologiji, što će, zajedno sa ranijim ulaganjima, zaposlenima i pacijentima omogućiti bolje uslove za rad i lečenje.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju i rekao da se na Klinici za infektivne bolesti gde se nalazi i kovid bolnica Kliničkog centra Vojvodine, trenutno leči 12 pacijenata, dok se Novosadskom sajmu u privremenoj bolnici nalazi 19 pacijenata.

Pokrajinski sekretar Zoran Gojković rekao je da će da se tokom sledeće sedmice razmatrati ukidanje tih bolnica ne samo u Vojvodini nego u čitavoj Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.